طرز تهیه آش گندم و خواص آن

آش گندم یکی از آش های سنتی و اصیل ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متفاوتی تهیه و سرو میشود. این آش با حبوبات و سبزی تازه تهیه میشود و علاوه بر طعم خوبی که دارد و از خواص زیادی هم برخوردار است. بهتر است برای تهیه این آش حبوبات را از یک روز قبل بخیسانید تا نفخ آن از بین رفته و زودتر بپزد.


 مواد لازم برای آش گندم:

  • نخود اش: 250 گرم
  • لوبیا چیتی: 250 گرم
  • گندم پوست کنده: 400 گرم
  • سبزی آش: 1 کیلوگرم
  • نعنا خشک: 1 قاشق غذاخوری
  • کشک: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • پیاز داغ: 5 قاشق غذاخوری
  • سیر داغ: 3 قاشق غذاخوری
 

طرز تهیه آش گندم:

حبوبات را از یک روز قبل در ظرف های جداگانه شسته و در آب بخیسانید و در این مدت زمان چند بار آب آن را عوض کنید، این کار نفخ حبوبات را از بین برده و موجب زودپز شدن آن ها میشود.

حالا آب حبوبات را خالی کرده و در قابلمه مورد نظر بریزید ، مقداری آب ریخته و روی حرارات بگذارید تا حبوبات پخته و نرم شود.

در این میان سبزی آش را پاک کرده و خوب بشویید و بگذارید تا آبش کاملا برود، سپس آن را خرد کنید . بعد از اینکه حبوبات بخوبی پخته شد سبزی خرد شده را افزوده و پیاز داغ و سیر داغ را هم اضافه نمایید.

پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند. سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.


نکاتی درباره طرز تهیه آش گندم:

  • سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری ، تره ، گشنیز و اسفناج است ، اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر میتوانید استفاده کنید.
  •  در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون اش مقداری کشک اضافه کنید.
  •  این اش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.
  • برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس اب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کندو کمی تیره تر شود.

 

خواص لوبیا چیتی:

  • مصرف لوبیا چیتی خطر حمله قلبی را کاهش‌می‌دهد.
  • خوردن لوبیا چیتی موجب کنترل فشار خون میشود.
  • لوبیا چیتی سرشار از فیبر بوده و مصرف آن برای درمان بوست مفید است.
  • همچنین فیبر موجود در لوبیا چیتی موجب سلامت دستگاه گوارش میشود.
  • لوبیا چیتی سرشار از  اسیدفولیک بوده و مصرف آن در دوران بارداری برای رشد جنین ضروری است.



چطور برای 5 نفر “کتلت گوشت” خوشمزه رستورانی درست کنم؟
طرز تهیه سه غذای محلی(اکبرجوجه و حلیم+آش رشته)
طرز تهیه “پای هلو” ساده و فوق العاده خوشمزه

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.