آش گندم یکی از آش های سنتی و اصیل ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متفاوتی تهیه و سرو میشود. این آش با حبوبات و سبزی تازه تهیه میشود و علاوه بر طعم خوبی که دارد و از خواص زیادی هم برخوردار است. بهتر است برای تهیه این آش حبوبات را از یک روز قبل بخیسانید تا نفخ آن از بین رفته و زودتر بپزد.
مواد لازم برای آش گندم:
طرز تهیه آش گندم:
حبوبات را از یک روز قبل در ظرف های جداگانه شسته و در آب بخیسانید و در این مدت زمان چند بار آب آن را عوض کنید، این کار نفخ حبوبات را از بین برده و موجب زودپز شدن آن ها میشود.
حالا آب حبوبات را خالی کرده و در قابلمه مورد نظر بریزید ، مقداری آب ریخته و روی حرارات بگذارید تا حبوبات پخته و نرم شود.
در این میان سبزی آش را پاک کرده و خوب بشویید و بگذارید تا آبش کاملا برود، سپس آن را خرد کنید . بعد از اینکه حبوبات بخوبی پخته شد سبزی خرد شده را افزوده و پیاز داغ و سیر داغ را هم اضافه نمایید.
پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند. سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه آش گندم:
خواص لوبیا چیتی: