زیتون پرورده یکی از چاشنی ها و مخلفات پر طرفدار شمالی است که همانند ترشی و سایر مخلفات در کنار غذای اصلی سرو میشود. زیتون پرورده از آن مزه هایی است که طرفداران بی شماری دارد. این روش در نواحی شمال ایران رایج است و بسیار سلامت و مقوی است.
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده:
- رب انار: 1 ق غ
- زیتون بدون هسته: 1کیلوگرم
- مغز گردو : 300 گرم
- آب انار: نصف استکان
- دانه انار: نصف پیمانه
- روغن زیتون: 3 ق غ
- سیر رنده: شده1 بوته
- گلپر: میزان لازم
- سبزی: معطرمقداری
- نمک : میزان لازم
طرز تهیه زیتون پرورده:
ابتدا سبزی معطر را خرد کرده و کنار بگذارید .
سپس مغز گردو را را خرد کرده و با رب ، آب و دانه انار مخلوط کنید.
در ادامه سبزی معطر خرد شده را به مواد قبلی افزوده و مخلوط کنید.
حالا روغن زیتون، گلپر، سیر و نمک را افزوده و خوب مخلوط کنید.
در آخر سس بدست آمده را با زیتون مخلوط کرده و در یک شیشه درب دار بریزید.
زیتون پرورده را برای یکی دو روز در یخچال بگذارید تا جا بیافتد سپس سرو کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه زیتون پرورده:
- اگر زیتون بسیار تلخ بود؛ بهتر است قبل از پرورده کردن، آنها را بجوشانید تا تلخی آن کم شود.
- اگر ترجیح میدهید رنگ زیتون پرورده روشن باشد باید در ترکیب آن از گردوی زیادتری استفاده کنید و اگر از مقدار بیشتری رب انار در مواد زیتون پرورده استفاده کنید، رنگ آن تیرهتر خواهد شد.
- بهتر است زیتون مورد استفاده برای تهیه زیتون پرورده، سبز و بیهسته باشد زیرا هسته زیتون مصرف آن را دشوار میکند.
خواص زیتون:
- مصرف زیتون میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
- خوردن زیتون برای تسکین برخی دردهای مفاصل مفید است.
- یکی دیگر از مزایای مهم زیتون نقش آن در کاهش آلرژی میباشد.
- زیتون دارای ویتامین آ بوده و از این رو برای بهبود سلامت چشم مفید است.
- فیبر موجود در زیتون موجب درمان یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود.
طرز تهیه کراکت بادمجان بسیار خوشمزه برای تجربه یک طعم متفاوت و محبوب