طرز تهیه زیتون پرورده خانگی

زیتون پرورده یکی از چاشنی ها و مخلفات پر طرفدار شمالی است که همانند ترشی و سایر مخلفات در کنار غذای اصلی سرو میشود. زیتون پرورده از آن مزه هایی است که طرفداران بی شماری دارد. این روش در نواحی شمال ایران رایج است و بسیار سلامت و مقوی است.

مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده:

  • رب انار:  1 ق غ
  • زیتون بدون هسته: 1کیلوگرم
  • مغز گردو :  300 گرم
  • آب انار:   نصف استکان
  • دانه انار:  نصف  پیمانه
  • روغن زیتون: 3 ق غ
  • سیر رنده:  شده1 بوته
  • گلپر: میزان لازم
  • سبزی: معطرمقداری
  • نمک : میزان لازم

 

طرز تهیه زیتون پرورده:

ابتدا سبزی معطر را خرد کرده و کنار بگذارید .

سپس مغز گردو را را خرد کرده و با رب ، آب و دانه انار مخلوط کنید.

در ادامه سبزی معطر خرد شده را به مواد قبلی افزوده و مخلوط کنید.

حالا روغن زیتون، گلپر، سیر و نمک را افزوده و خوب مخلوط کنید.

در آخر سس بدست آمده را با زیتون مخلوط کرده و در یک شیشه درب دار بریزید.

زیتون پرورده را برای یکی دو روز در یخچال بگذارید تا جا بیافتد سپس سرو کنید.

 

نکاتی درباره طرز تهیه زیتون پرورده:

  •  اگر زیتون بسیار تلخ بود؛ بهتر است قبل از پرورده کردن، آن‌ها را بجوشانید تا تلخی آن کم شود.
  • اگر ترجیح می‌دهید رنگ زیتون پرورده روشن باشد باید در ترکیب آن از گردوی زیادتری استفاده کنید و اگر از مقدار بیشتری رب انار در مواد زیتون پرورده استفاده کنید، رنگ آن تیره‌تر خواهد شد.
  • بهتر است زیتون مورد استفاده برای تهیه‌ زیتون پرورده، سبز و بی‌هسته باشد زیرا هسته‌ زیتون مصرف آن را دشوار می‌کند.


خواص زیتون:

  • مصرف زیتون میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
  • خوردن زیتون برای تسکین برخی دردهای مفاصل مفید است.
  • یکی  دیگر از مزایای مهم زیتون نقش آن در کاهش آلرژی میباشد.
  • زیتون دارای ویتامین آ بوده و از این رو برای بهبود سلامت چشم مفید است.
  • فیبر موجود در زیتون موجب درمان یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود.


طرز تهیه کراکت بادمجان بسیار خوشمزه برای تجربه یک طعم متفاوت و محبوب

 بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر
طرز تهیه کمپوت انبه خانگی
طرز تهیه صب القفشه
طرز تهیه سرکه سیب خانگی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.