دستور تهیه “ناگت مرغ” بسیار خوشمزه و مجلسی

مواد لازم ناگت مرغ

  • مرغ:نصف سینه
  • زرده تخم مرغ:دو عدد
  • پودر کنتاکی :1/2 لیوان
  • سس گوجه فرنگی:به مقدار دلخواه
  • سس مایونز :به مقدار دلخواه
  • آویشن:به مقدار دلخواه
  • کره : دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل قرمز:به میزان لازم 

ناگت مرغناگت مرغ 

ادامه مطلب ...

طرز تهیه غذای جنوبی قلیه ماهی

مواد لازم برای درست کردن قلیه ماهی :

  • ماهی : 2 کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
  • پیاز متوسط :3 تا 4 عدد
  • گشنیز : 1 کیلوگرم
  • شنبلیله : 250 گرم
  • تمبر هندی : 200 گرم
  • زردچوبه : 2 قاشق مرباخوری
  • فلفل قرمز کوبیده شده :به مقدار کم(به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)
  • سیر: 1 بوته
  • روغن :200 گرم

قلیه ماهیقلیه ماهی

قلیه ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی: 

سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می ریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز می ریزیم.
سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با 1 استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد.

پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم.

تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم.

تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ می کنیم؛2 تا 3 لیوان آب در آن می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد.

در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم.

قلیه ماهی

نکات کلیدی در طبخ قلیه ماهی:

  1. از آنجا که تمرهندی حاوی مقدار زیادی نمک است، ابتدا قلیه ماهی را بچشید و اگر کم نمک بود، مقداری نمک اضافه کنید تا غذا شور نشود.
  2. مقدار شنبلیله و گشنیز را حتما رعایت کنید، زیرا استفاده از شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.
  3. در صورتی که غذا آماده شد و ترشی آن کم بود، مقدار دیگری آب تمر به طریقی که ذکر شد تهیه کنید و به آن بیفزایید. آنگاه برای تبخیر شدن آب اضافی قلیه، درب آن را باز بگذارید و تا زمانی که آب قلیه اندازه شود، صبر کنید.
  4. قلیه ماهی باید کمی تند باشد، اما اگر طعم تندی را دوست ندارید، از مقدار کمی فلفل قرمز استفاده کنید.
  5. سیر برای از بین بردن بوی بد ماهی و طبع سرد آن استفاده می شود، بنابراین حتما آن را به غذا اضافه کنید.
  6. از هر ماهی گوشتی که دوست دارید می توانید توی قلیه استفاده کنید ولی بهترین گزینه برای قلیه سنگ سر و هامور و زمین کن و شیر است.همچنین ماهی سالمون و قزالا هم داری گوشت منسجمی هستد.
  7. برای اینکه ماهی توی قلیه له نشود برشهای ماهی باید ضخیم باشد .
  8. کیفیت تمر هندی بسیار مهم است و رنگ سیاه و سفت آن بهتر از تمر هندی قهوه ای و نرم است.
  9. موقع جا افتادن خورشت هرگز درب دیگ را نبندید چون به قول قدیمیا سر دیگ عرق می کند و خورشت می برد.
  10. پس از آنکه ماهی را اضافه کردید، زیاد آن را بهم نزنید. زیرا گوشت ماهی له خواهد شد.همچنین موقع سرو قلیه به آرامی گوشت ماهی را به ظرف انتقال دهید تا وا نرود.

نکات تکمیلی در مورد قلیه ماهی

قلیه ماهی جزو غذای محلی - جنوبی میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
قلیه ماهی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .


املت؛طرز تهیه و نکات طلایی املت با رب یا گوجه‌فرنگی قهوه‌خانه‌ای حرفه‌ای
معرفی بهترین غذاهای اصیل ایرانی /سفره ایرانی سفره ای رنگین و لذت بخش
طرز تهیه سوپی ساده برای «پاکسازی بدن» در فصل بهار
طرز تهیه تارت به



منبع: شیک فود

“تاس کباب” را با این روش بی نظیر درست کنید

مواد لازم جهت طبخ تاس کباب

  • گوشت گوسفندی   1 کیلو
  • سیب زمینی   2 عدد
  • پیاز   2 عدد بزرگ
  • به     1 عدد
  • هویج   3 عدد
  • روغن زیتون    2 ق غ
  • نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار کافی

غذای گوشتیتاس کباب 

ادامه مطلب ...

اصول پخت “کیک یزدی” یا فنجانی خوشمزه و خانگی

مواد لازم برای کیک یزدی

  • آرد سفید :300 گرم 
  • تخم مرغ :3 عدد 
  • شکر :200 گرم
  •  ماست غلیظ :150 گرم 
  • روغن مایع :175 گرم 
  • عسل:یک قاشق غذاخوری
  •  بیکینگ پودر :1 قاشق غذاخوری
  • پودر هل :یک و نیم قاشق غذاخوری 
  • گلاب :3 قاشق غذاخوری

کیک یزدیکیک یزدی 

ادامه مطلب ...

طرز تهیه نان خامه ای خوشمزه با روش خانگی بی نظیر

طرز تهیه نان خامه ای ، نان خامه ای

نان خامه ای یکی از شیرینی های تر پر طرفدار و خوشمزه است که طرز تهیه آن را در این مطلب از آشپزخانه نمناک آموزش خواهیم داد.


مواد لازم برای نان خامه ای

کره 50 گرم

شکر 1/2 قاشق چایخوری

آب 200 میلی لیتر

آرد 125 گرم

تخم مرغ 4 عدد

بیکینک پودر 1/8 قاشق چایخوری

وانیل 1/8 قاشق چایخوری

خامه قنادی 300 گرم

طرز تهیه شیرینی خامه ای خوشمزه

طرز تهیه شیرینی پرطرفدار نان خامه ای

کره ، شکر و آب را در ظرف مناسبی روی حرارت کم مدام هم میزنیم تا کره و شکر ذوب شوند و آب بجوشد. وقتی آب به نقطه جوش رسید و چند جوش ریز زد تمام آرد را به یکباره اضافه کنید و خوب و تند تند هم بزنید. تا خمیرش مثل حلوا در ظرف جمع شود . بعد از چند ثانیه از روی حرارت بردارید و در ظرف دیگر بریزیدو اجازه دهید تا خمیر 1 الی 2 ساعت کاملا خنک شود. دقت کنید آرد از قبل 1 الی 2 بار الک شده باشد.

در این مرحله فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن کنید .چون موقع گذاشتن خمیر نان باید فر کاملا داغ شده باشد.

در ظرف دیگری تخم مرغ ها را با همزن دستی هم بزنید به طوری که از لختی در بیاید. خمیر آماده شده را با همزن برقی هم بزنید و بعد از کمی همزدن تخم مرغ ها را کم کم در چند مرحله به خمیر اضافه کنید تا کاملا جذب خمیر شوند.و در هر مرحله حدود 3 الی 4 دقیقه تخم مرغ ها را با خمیر هم بزنید. خمیر آماده کاملا کشدار و براق میشود. در مرحله آخر هم زدن خمیر هم بیکینک پودر و وانیل را اضافه کنید تا هم خمیر کمی پف کند و هم بوی بد تخم مرغ از خمیر گرفته شود. خمیر آماده شده را داخل قیف با ماسوره شکوفه بریزید .کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر نان ها را با فشار قیف به اندازه یک گردو یا کمی بزرگتر داخل سینی با فاصله بچینید. اگر بخواهید نان خامه ای های بزرگتر درست کنید باید فشار بیشتری به قیف بدهید و یا از ماسوره بزرگتری استفاده کنید. نان خامه ای باید به مدت نیم ساعت با دمای 200 درجه پخته شود و حجمش دو تا 3 برابر شود. نان خامه ای پخته شده باید پوک و توخالی باشد. بعد از سرد شدن ته نان ها را سوراخ کوچکی ایجاد کنید تا بتوانید خامه را داخل آن پر کنید.

نان خامه ای

در مرحله بعداز طرز تهیه نان خامه ای  باید خامه را آماده کنید به این شکل که خامه قنادی شیرین شده را در دمای محیط کمی نرم شود تا بتوان با همزن همش زد .خامه قنادی را با دور تند همزن چند دقیقه هم بزنید تا فرم بگیرد و پف کند. خامه فرم گرفته شده را با کمک یک قیف و ماسوره که خیلی هم مهم نیست چه شکلی باشد داخل نان های سوراخ شده میریزیم در حدی که داخلش پر شود. نان خامه ای های آماده شده را می توانید با شکلات کاکائو یا سفید ذوب شده تزیین کنید وحدود 1 تا 2 ساعت در یخچال نگه دارید تا خیسی خامه نان ها را نرم کند و بعد نوش جان کنید. اگر بخواهید از این نان در دسر ها استفاده کنید میتوانید هنگام آماده سازی خمیر کمی نمک به اندازه نصف قاشق چایخوری به آن اضافه کنید. اگر مثل دستور گفته شده عمل کنید نان خامه ای های شما عالی خواهد شد.


شیرینی خوشمزه

نکات تکمیلی در مورد نان خامه ای

نان خامه ای جزو کیک و شیرینی - شیرینی تر میباشد 

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه 

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .

نان خامه ای را می توانید در وعده دسر - سرو کنید . 

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

املت؛طرز تهیه و نکات طلایی املت با رب یا گوجه‌فرنگی قهوه‌خانه‌ای حرفه‌ای
معرفی بهترین غذاهای اصیل ایرانی /سفره ایرانی سفره ای رنگین و لذت بخش
طرز تهیه سوپی ساده برای «پاکسازی بدن» در فصل بهار
طرز تهیه تارت به


منبع: نمناک